Debataften med Lars Olsen. ”Det Forsvundne Folk”
Forfatteren og samfundsforskeren Lars Olsen er igen aktuel med en ny bog, der sætter fokus på udviklingstendenser på såvel det arbejdsmarked, vi alle er afhængige af hele livet igennem, men også på de politiske brydninger vi står i, i Danmark i disse år. Virkelighedens arbejdsmarked er ikke kun bløde kontorstole og kreative udfordrende job for alle, men er endnu her i 2018 for mange, et hårdt nedslidende arbejde, på et arbejdsmarked, der samtidig gennem de senere år, er blevet mere og mere presset af lønmodtagere fra andre lande, der er indstillet på at dumpe løn og arbejdsmiljø for at få job.

De der med stolthed tidligere kunne definerer sig som en del af en arbejdsklassen, kunne udfører et værdifuldt job er ikke længere en del af den offentlige debat og bevidsthed.

Utrygheden er stigende for denne gruppe af lønmodtagere. Vi skal alle arbejde længere i en tid med udskudt pensionsalder, ja helt til den anden side af 70 år. Efterlønnen er fjernet, dagpengereglerne er strammet op, så mange med rette frygter om de skal gå fra hus og hjem, hvis de bliver fyret som 65 årig, og ikke kan holde sig i beskæftigelse til de når den nye folkepensionspensionsalder.

Der er meget der bekymre i dag. Samtidig oplever mange, at de politiske diskussioner ikke tager afsæt og skaber resultater i den virkelighed de selv er en del af. For meget snak, for meget spin og lidt realiteter.

Det skaber mistillid til politikerne og det politiske system.

Hertil kommer at vi også skal håndterer en ny dagsorden. Vore grænser er under pres af flygtninge, et pres vi nationalt og Europæisk ikke har fundet fair og langtidsholdbare løsninger på. Medens svarene blafre i vinden næres de destruktive og nationalistiske kræfter i Europa.

Vel mødt til en spændende og god debataften om tidens vigtige spørgsmål.

Alle er velkomne. Der er gratis entré, og Metalskolen byder på kaffe.

Poul Erik Skov Christensen

Hold 400
Tid: 23. oktober kl. 19:00
Sted: Metalskolen Jørlunde, Kursus- & konferencecenter Slagslundevej 13 3550 Slangerup
Pris: Gratis